DANS JE ZELF
Therapeutisch Meditatief en Mindfull dansen
Zomaar een aantal ervaringen van deelnemers
Ja er lag echt 15 cm sneeuw en de maan scheen echt naar binnen. Het had de hele dag gesneeuwd. Precies toen ik moest vertrekken naar Zeist hield het op met sneeuwen; de wegen bleken 'schoon' en ik kwam makkelijk in Zeist omdat iedereen thuis bleef. Zeist was een sprookje met de feestverlichting op de sneeuw. Ik wist niet precies de weg en heb even rondgedwaald en dus het een en ander gezien. Het was de eerste keer dat de sessie echt vlak voor kerstmis was in een nieuwe zaal. Die zaal midden in een woonwijk heeft wel wat en ook al omdat ik even had moeten zoeken was ik plotseling in de sfeer van de vertrouwde dansgroep. Al die kleine dingen bij elkaar maakten van die sessie een sprookje voordat jij een woord had gezegd. En de sessie was natuurlijk ook bijzonder. Waardoor werd ik dan zo geraakt? Alles was anders en daardoor leek het of ik echt in een andere realiteit kwam, in een sprookje. Bijvoorbeeld de sneeuw zelf was al sprookjesachtig en ook de dag zo vlak voor kerstmis.
Hein

Dansen betekent voor mij een rustpunt in de week. Het brengt mij dicht bij mezelf; het onbewuste wordt bewust. Emoties krijgen de ruimte. Het vormt voor mij vaak een meditatief moment, maar dan in de beweging.
Sandra

Ik vind het heerlijk om op mooie muziek te bewegen en te dansen. Ik voel me dan vrij en onbevangen. Soms zijn er spanningen, emoties of blokkades in het dagelijkse leven. Door het dansen komt er vaak toch een soort ontlading of 'doorleving', waardoor dergelijke dingen weer beter 'hanteerbaar' zijn. Ik heb de afgelopen periode gemerkt hoe het is om te voelen, en niet alleen maar met het hoofd bezig te zijn. In het dansen werd ik me van veel dingen bewust, omdat ik voelde wat het deed in mijn lichaam. Ik ben me onder meer bewust geworden van het feit dat bepaalde gedachten/stress, heel veel energie kost. Omdat ik dat gevoeld heb, denk ik vaak terug aan een dergelijk moment. Kortom, dansen is heerlijk voor je lijf en geest en ziel.
Inge

Het dansen is voor mij om bij mijn gevoel te komen en te voelen dat ik leef! Ik vind het heerlijk om vrij-uit te dansen... en dat kan hier. De oefeningen zorgen ervoor dat ik mijn hoofd leeg maak en dingen kan loslaten. Maar ook dat ik kan dromen over mijn ideeŽn of doelen... heerlijk! De ene avond doet heel veel met me (dit kan confronterend zijn, maar ook heel positief!) en de andere avond wat minder. Het gaat zoals het gaat. Bijna elke avond kom ik wel vol energie en met een bepaalde rust thuis. In het begin vond ik het wel even wennen, maar dat ik welkom was in deze diverse groep was mij wel meteen duidelijk. Het fijne is dat je dingen kan delen of samen kan dansen, maar ook dat je net zo goed de ervaringen voor jezelf kan houden en alleen je dansen, visualisatie e.d. kan doen. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is!
Karin

Dansexpressie is echt een avondje voor mezelf waarin ik vooral het kleine kind in mezelf kan voeden. Humor, plezier, ontvankelijkheid en mijn vrouw zijn, zijn kernpunten die ik tegen kom op deze avond wat ik nergens anders er kan laten zijn. Het is de ware intentie, diepgang van het leven wat dansexpressie mij geeft. Niet voor niets dus dat ik al ruim tien jaar bij Pauly dans.
Tanja
o.l.v. Pauly Houten in Zeist. Voor meer informatie mail of bel telefoon: 055 - 36 68 740 b.g.g. 06 - 25 417 130